Czego szukasz...?

główne menu

BTemplates.com

środa, 8 lutego 2017

Naleśniki z kaszy gryczanej- czekoladowe i bananowe



Uwielbiam.

Pisałam to już milion razy ;D 
Mam swoje nowe ulubione naleśniki... znowu 😂
Są absolutnie przepyszne!
Koniecznie musicie spróbować czekoladowych naleśników z kaszy gryczanej!



CZEGO POTRZEBUJEMY?
na ok 4 naleśniki 

1. 100g kaszy gryczanej niepalonej
2. Pół dużego banana
3. 2 łyżki karobu
4. Woda lub mleko roślinne

JAK ROBIMY?

Kasze gryczana zalewamy na noc wodą tak, by woda była ponad kaszą na kilka cm.
Rano przekładamy całość do kielicha blendera, dodajemy banana i karob i miksujemy na gładkie, gęste ciasto. W razie potrzeby dolewamy odrobinę wody lub ew mleka roślinnego do uzyskania konsystencji gęstej śmietany.
Mocno rozgrzewamy patelnie, która smarujemy pędzelkiem olejem. Wylewamy porcje ciasta i smażymy przez Ok 2 minuty z jednej strony, a następnie chwilę z drugiej.
Podajemy z ulubionymi dodatkami No z serkiem z tego przepisu, owocami o rozpuszczoną gorzką czekoladą.

WSKAZÓWKI:
1. Takie naleśniki smażą się odrobinę dłużej niż zwykle, wiec musicie byc cierpliwi.
2. Przewracając naleśnika, najpierw delikatnie podważ jego brzegi łopatką z każdej strony, by łatwiej było Ci go odwrócić.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz