Czego szukasz...?

główne menu

BTemplates.com

wtorek, 27 września 2016

Jesienny krem z dyni na słodko- z dodatkiem jabłka




Sezon na dynię w pełni! A co to oznacza? Może to, że trzeba ją jeść! Trzeba korzystać! Dzisiaj więc postanowiłam się podzielić z Wami zupą tak banalną, że nawet komuś, kto kompletnie nie potrafi gotować, na pewno wyjdzie. Jest bardzo prosta, a jednocześnie bardzo smaczna... Smak dyni połączony z dodatkiem kwaśnego, jesiennego jabłka.
I mamy jesień w pełni!






CZEGO POTRZEBUJEMY?

1. sporej dyni
2. dwóch średnich jabłek
3. 1/2 szklanki mleka kokosowego
4. łyżki przyprawy do dyni, lub po prostu cynamonu
5. gwiazdki anyżu
6. do podania pestek dyni, ryżu

JAK ROBIMY?


1. Dynię myjemy, kroimy, zalewamy wodą, dodajemy przyprawy i dusimy na małym ogniu do miękkości.
2. Po ugotowaniu miksujemy na gładki krem, dodajemy mleko kokosowe.
3. Jabłko obieramy, usuwamy łupiny nasienne, a następnie dorzucamy do zupy i wszystko raz jeszcze miksujemy.
4. Podajemy z pestkami dyni i ulubionym ryżem.

WSKAZÓWKI:

1. Takiej zupy możesz też użyć jako sos do naleśników, albo dodatek do placków!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz