Czego szukasz...?

główne menu

BTemplates.com

piątek, 9 września 2016

Najprostsze bananowe naleśniki owsiane



Naleśniki owsiane to jedno z moich ulubionych śniadań. Można robić je w różnych kombinacjach, wersjach i z różnymi dodatkami. Te, które pokaże Wam dzisiaj wymagają dosłownie kilku chwil żeby były gotowe... a do tego jeszcze ulubione dodatki i gotowe! Sprawdzą się zarówno jako pyszne śniadanie, jako deser, czy nawet jako obiad... to co, komu naleśnika?


Te naleśniki naprawdę nie wymagają żadnych zdolności kulinarnych, a jedyne czego potrzebujecie to kilkanaście minut, by wyczarować te pyszniutkie placki, które następnie nadziejecie ulubionymi dodatkami. Ja uwielbiam je jeść z dżemem truskawkowym i masłem orzechowym, albo z prażonymi jabłkami. Myślę, że czegokolwiek nie wymyślicie, zawsze będzie pysznie!



CZEGO POTRZEBUJEMY?
1. Jednej szklanki płatków owsianych

2. Jednego dużego, dojrzałego banana
3. 3/4 szklanki wody, lub mleka roślinnego
4. opcjonalnie jarmużu lub szpinaku
5. opcjonalnie cynamonu, karobu lub kakao

JAK ROBIMY?


1. Płatki owsiane umieszczamy w kielichu blendera i miksujemy na mąkę. 
2. Przesypujemy do miseczki, dodajemy banana, jarmuż, płyn i wszystko blendujemy na jednolite ciasto.
3. Teflonową patelnie mocno rozgrzewamy i na gorącą wykładamy porcje ciasta za pomocą łyżki- rozsmarowując ciasto po jej powierzchni.
4. Smażymy naleśnik przez kilka sekund z każdej strony, przekładamy na talerz, smarujemy ulubionymi dodatkami i gotowe.




WSKAZÓWKI:


1. Nie musisz używać oleju do smażenia naleśników- świetnie smażą się bez jego dodatku.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz