Czego szukasz...?

główne menu

BTemplates.com

poniedziałek, 5 września 2016

Gryczane naleśniki z kaszy



Uwielbiam naleśniki w każdej postaci... Na blogu jest już kilka przepisów na różne rodzaje naleśników... Tych jednak jeszcze nie było, więc pora coś o nich napisać! Banalne w wykonaniu, szybkie, smaczne i bezglutenowe, a do tego wszystkiego bez mąki bo z kaszy! To co? Komu naleśniczka?







CO NAM BĘDZIE POTRZEBNE?

1. 100g kaszy gryczanej niepalonej
2. 3/4 szklanki wody
3. ulubione przyprawy: bazylia, papryka wędzona, oregano, pieprz
4. ulubione warzywa: papryka, ogórek, sałata
5. awokado lub guacamole
6. hummus


JAK ROBIMY?

1.Kaszę wsypujemy do miski, zalewamy wodą i zostawiamy na noc, lub kilka godzin.
2. Kaszę przekładamy do kielicha blendera, dolewamy 3/4 szklanki wody, przyprawy i miksujemy, blenderem kierując w górę i w dół.
3. Mocno rozgrzewamy patelnię i wylewamy porcje ciasta.
4. Smażymy przez kilka minut z jednej strony, a potem odwracamy na drugą i dopiekamy jeszcze przez chwilę.











Brak komentarzy:

Prześlij komentarz